Kylävinkki

Kylävinkki on Arola-Jokelanseudulla jo vuodesta 1990 ilmestynyt koko kylän tiedotuslehti. Lehti tehdään kokonaan talkoovoimin, niin toimitus, taitto, paperin hankinta, kopiointi kuin jakelukin. Lehdestä vastaavat kylän yhdistykset.

Uusimman Kylävinkin PDF-version voit ladata tästä:

Kylävinkin voi tilata ilmestymispäiväksi suoraan omaan sähköpostiin PDF-versiona. Lähetä sähköposti otsikolla “Kylävinkki sähköpostiin” osoitteeseen kylavinkki(at)gmail.com ja liitämme sinut kylävinkin postituslistalle. Vastaavasti voit poistua listalta lähettämällä viestin samaan sähköpostiosoitteeseen.

Aikaisemmat kylävinkit

Kylävinkki 4/2016

Kylävinkki 3/2016
Kylävinkki 2/2016
Kylävinkki 1/2016
Kylävinkki 6/2015
Kylävinkki 5/2015

Kylävinkki 4/2015
Kylävinkki 3/2015
Kylävinkki 2/2015
Kylävinkki 1/2015
Kylävinkki 6/2014

Kylävinkki 5/2014

Kylävinkki 4/2014

Kylävinkki 3/2014

Kylävinkin historiaa

Kylävinkki sai alkunsa kauan sitten, kun meillä oli jo flooraa, muttei vielä internettiä joka savussa. Joukko aktiivisia kyläläisiä halusi saattaa koko alueen asukkaiden tietoon sen, mitä kylällä tapahtuu. Alkuvuosina lehti ilmestyi epäsäännöllisen säännöllisesti, ja toimituksesta vastasivat Kirsti Manninen ja Veijo Rosti. Heiltä vetovastuu siirtyi Leppäsille Viestivakkaan, ja edelleen Jukka Vainiolle, joka avustajineen toimitti lehteä 90-luvun loppupuolelle. Jukalta homma siirtyi toimituskolmikolle Raili Vihla, Lisbet Muurinen ja Tuija Kosonen. Kylävinkin ilmestymisaikataulu säännöllistyi ja lehti alkoi ilmestyä kuusi kertaa vuodessa.

Tällä hetkellä kylän yhdistykset ja silloin tällöin myös yksittäiset kyläläiset toimittavat lehteen aineistoa, jonka kasaa Mea. Lehden kopioinnista vastaa Tuire Peltola, ja postilaatikoihin jaon hoitavat vuorovuosina kylän yhdistykset. Myös alueen yrittäjät ovat löytäneet Kylävinkin, joka on ylivoimaisesti edullisin ja luetuin lähimarkkinointikeino. Kylävinkkiä osataan odottaa, sillä palautetta kylältä tulee välittömästi, jos lehti ei ilmesty ajallaan postilaatikkoon.

Paperisen Kylävinkin tapahtumatiedot pyritään päivittämään nettisivuille.