Kyläsuunnitelma

MIKÄ ON KYLÄSUUNNITELMA ?

Arola-Jokelanseudun kyläsuunnitelman vuodelta 2009 luettavissa napsauttamalla tästä linkistä:

Ajantasainen kyläsuunnitelma on asiakirja, josta löytyy kuvaus kylän nykytilanteesta palveluineen ja harrastusmahdollisuuksineen sekä kyläläisten mielipiteet siitä, mihin suuntaan kylää halutaan kehittää. Se toimii suunnannäyttäjänä kylän tulevaisuudelle ja kehitykselle ja kertoo myös kunnan päättäjille ja muille viranomaisille minkälaisessa kylässä haluamme asua.

Tulevaisuudessa voimassaoleva kyläsuunnitelma saattaa olla edellytyksenä haettaessa erilaisia hankerahoituksia yhteisiin projekteihin.

Arolassa ja Jokelanseudulla on aina oltu aktiivisia kylän asioissa. Viimeksi osayleiskaavakyselyssä todettiin, että kylä halutaan säilyttää maalaismaisena ja väljänä asuinpaikkana. Maalaismaisuuteen kuuluu maiseman lisäksi myös omanlaisensa elämäntapa; se että on yhteisiä tapahtumia ja harrastuksia, joissa voi tavata kaikenikäisiä kyläläisiä. Kun tunnetaan, voidaan auttaa arjen hässäköissä ja välittää toinen toisistamme.

Kun toimii kaikenmaailman yhdistyksissä ja toimikunnissa, saattaa helposti kuvitella, että omat mielipiteet ovat vallitsevia. Ja niinhän ei tietenkään ole. Siksi koko kylätoimikunta toivoo, että mahdollisimman moni kyläläinen innostuu kylän asioista ja tulee mukaan kyläiltaan ja vuosikokoukseen vaikuttamaan – jokainen mielipide on tärkeä!

Terveisin,
Kylätoimikunta