Ohkolan kyläsanomat laajenee Arola-Jokelanseudulle

Ohkolan kyläsanomat jaetaan vuoden 2024 maaliskuun numerosta alkaen Arola-Jokelanseudulla postilaatikkoihin. Arola-Jokelanseudun yhdistykset, Urheiluseura Ajo, Jokelanseudun Maaseutuseura ja Arolan-Jokelanseudun kyläyhdistys, tuottavat jatkossa Ohkolan kyläsanomiin sisältöä ja siten laajentunut lehti toimii jatkossa myös Arola-Jokelanseudun tiedotuskanavana. Samalla vuodesta 1990 ilmestyneen Kylävinkin viimeinen numero jaettiin marraskuussa 2023.

Arola-Jokelanseudun yhdistykset ja Ohkolan kyläsanomien edustajat kokoontuivat syksyllä 2023 Arolan koululle keskustelemaan ja neuvottelemaan lehtien yhdistymisestä ja sen vaihtoehdoista. Kylävinkin toimituskunta toivoi yhdistymiseltä laadukkaampaa värillistä ja ammattimaisesti taitettua lehteä mustavalkoisen tulosteen sijasta. Samalla lisättäisiin naapurikylien yhteistyötä ja tiedonkulkua sekä laajemman levikin myötä myös tapahtumiin olisi mahdollista saada enemmän osallistujia. Keskusteluissa päätettiin kasvattaa Ohkolan kyläsanomien sivumäärää ja  kun uusia mainostajia saatiin koottua kattamaan lisääntyneet kustannukset painatuksesta ja laajentuneesta levikistä, oli aika lähteä lehden tekoon.

Maaliskuussa ilmestyy siis ensimmäinen Ohkolan kyläsanomat, jonka jakoalue on Ohkola, Hyökännummi ja Arola-Jokelanseutu.